broccolistrudel Tante Fanny

Broccoli-spekstrudel

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 25 - 30 min.
  • 210° C
  • 220° C
  • ca. 15 - 20 min.

Ingrediënten:

voor 4-6 personen:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 500 g broccoli
  • 100 g in reepjes gesneden ontbijtspek
  • 100 g Emmentaler
  • 125 g creme Fraiche
  • 1 ei
  • Gemalen peper en zout
  • 1 ei om het deeg te bestreiken
  • Sap van een halve citroen
Deze Strudel is oogverblindend op ieder bord. Hoe je de raster maakt, laat ik je in mijn video zien. Je zult zien dat het gemakkelijk te bereiden is.

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bladerdeeg ca. 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast halen en de oven (hetelucht) op 210c (boven-/onderwarmte: 220c) voorverwarmen.

  2. Stap 2

    Voeg een snufje zout toe aan het water en kook hierin de broccoli (in roosjes gesneden) in ca. 1 minuut beetgaar, koud afspoelen en goed laten uitlekken.

  3. Stap 3

    Creme fraiche met ei, rozemarijn en zout en peper doorroeren. Voeg hier 2/3de van het spek en de kaas aan toe en vermeng dit met de broccoli. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier op de bakplaat. Snij een stuk van ca. 10 cm breed in de lengte af. Rol over het smalle gedeelte deeg met de rasterroller.

  4. Stap 4

    Beleg het bredere deel met de vulling, hou aan beiden zijden een strook van ca. 2-3 cm over en bestrijk dit met ei. Verdeel de rest van het spek en kaas over de vulling.

  5. Stap 5

    Trek het raster deegdeel een beetje uit elkaar en leg dit over de vulling heen en druk de rand stevig aan. Bestrijk het bovenste rastergedeelte met ei. Bak de strudel in ca. 25-30 minuten goudbruin.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.