Recept: Mini kip saucijzenbroodjes
Deze mini kip saucijzenbroodjes verdwijnen waar je bij staat! Dit smakelijke hapje laat zich makkelijk bereiden en eet nóg makkelijker weg. Niet alleen lekker als hapje, maar ook als tussendoortje voor de hartige trek. Zowel warm als koud niet te versmaden! Dit smaakt naar meer.
- 20-25 minuten
- 220 °C
- 200 °C
- ca. 15 minuten
Ingrediënten
voor 16 à 18 mini kip saucijzenbroodjes
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 400 g kipsaucijzen
- 2 eieren
- 40 g paneermeel
- 1 el Olijfolie
- peper en zout
- ketchup, curry of BBQsaus om te serveren
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Haal het vel van de saucijzen en meng het saucijzenvlees met 1 ei, paneermeel en zwarte peper tot een stevig geheel.
-
Stap 3
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het met bakpapier uit op een bakplaat. Snijd het in de lengte doormidden. Verdeel het saucijzenmengsel over beide helften van het bladerdeeg. Houd een rand vrij aan de zijkant.
-
Stap 4
Kluts het andere ei los en bestrijk de randen hiermee. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan.
-
Stap 5
Snijd de lange repen in kleine stukken van ongeveer 3 cm breed. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei.
-
Stap 6
Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven gedurende ongeveer in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of koud met een saus naar keuze.
Maak dit ook eens met andere saucijzen.