Recept: Ham en ei taartjes
De combinatie van ham en ei is altijd goed! Deze eenpersoons ham en ei taartjes zullen daarom zeker in de smaak vallen! Zoals je mag verwachten zijn ze Fannytastisch eenvoudig te maken. Serveer ze tijdens een uitgebreide Paasbrunch of neem ze mee als je gaat picknicken! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en varieer vooral eens met verschillende soorten vleeswaren en kruiden.
- 20-25 minuten
- 200 °C
- 180 °C
- ca. 10 minuten
Ingrediënten
voor 6 ham en ei taartjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 12 plakjes gekookte ham
- 6 eieren s / m
- 2 el verse bieslook, gehakt
- peper en zout
Extra nodig
- muffinvorm
- boter of olie om in te vetten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking. Vet de muffinvorm dun in met olijfolie of boter.
-
Stap 2
Steek 6 rondjes uit het deeg en leg deze in de muffinvorm. Gebruik het overige deeg om figuurtjes uit te steken. Of doe het bij elkaar, rol het uit en maak extra ham en ei taartjes.
-
Stap 3
Leg in ieder deegbakje 2 plakjes ham en breek er een ei in. Bestrooi met bieslook en peper en zout.
-
Stap 4
Bak de ham en ei taartjes in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar.
-
Stap 5
Haal uit de vorm en serveer warm of koud.
Varieer met verschillende vleeswaren en kruiden!