Bladerdeeg croissantjes
Zelf croissantjes maken van bladerdeeg is super simpel én snel gedaan. Of je nu een lekkere zoete snack voor bij de koffie zoekt, of iets bijzonders voor het ontbijt, deze croissantjes met jam, hazelnoten en munt vallen gegarandeerd in de smaak. En met Tante Fanny vers bladerdeeg is het in een mum van tijd geregeld!
- 13 - 15 min.
- 220° C
- 210° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
voor 16 croisantjes:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- Een klein potje jam naar eigen smaak
- Een handje hazelnoten
- Verse munt
- 1 losgeklopt ei voor het bestrijken
- 100 g chocolade
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 220°C.
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier en leg het op een bakplaat.
-
Stap 3
Snijd het deeg in de lengte doormidden en vervolgens elk deel in 8 driehoeken.
-
Stap 4
Rooster de hazelnoten kort in een droge pan en wrijf ze door een doek om het vel te verwijderen. Hak de noten grof.
-
Stap 5
Leg wat jam, hazelnoten en een muntblaadje op de brede kant van elke driehoek en rol het deeg op richting de punt.
-
Stap 6
Buig de hoeken iets naar binnen, bestrijk met losgeklopt ei en bak de croissantjes 13-15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
-
Stap 7
Laat de croissantjes afkoelen en smelt de chocolade. Decoreer de croissantjes door ze met de gesmolten chocolade te bedruppelen.
Geniet van je zelfgemaakte bladerdeeg croissants!
Deze croissants van bladerdeeg zijn perfect voor bij de koffie of als snack tussendoor. Door het gebruik van munt en hazelnoten krijgen ze een frisse twist.
Heb je zin in een andere smaak? Probeer gerust met verschillende soorten vulling te experimenteren, zoals een hartige variant met kaas en ham of een klassieke variant met chocolade. Met croissants maken van bladerdeeg kun je eindeloos variëren!