Olijvenpretzels
0 Bewertungen
- 220° C, ca. 25 min.
- 200° C
- ca. 45 min.
Ingrediënten:
Deze recepten zijn door Foodies ter beschikking gesteld.
voor ca. 12 stuks:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 200 g zwarte olijven zonder pit
- 1 el olijfolie
- zout en peper
- 1 eidooier
- 1 el melk
- Grof zeezout
- Bakpapier
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Giet de olijven af en laat ze uitlekken. Hak de olijven zeer fijn en meng er de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor.
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit en besmeer het dun met het olijvenmengsel. Snijd het deeg in repen van ca. 5 cm bij 24 cm. Rol de repen voorzichtig op tot dunne rolletjes en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat pretzels van.
-
Stap 3
Meng de eidooier met de melk en besmeer de pretzels met dit mengsel. Bestrooi met grof zeezout en bak de pretzels in ca. 25 minuten goudbruin in de oven.