Recept: Flammkuchen crostini’s
Vier de kerst extra gezellig met deze heerlijke flammkuchen crostini’s die je kunt vullen met allerlei verschillende vullingen. Ons flammkuchen is ontzettend veelzijdig en in te zetten voor diverse recepten. Dit kerstrecept is ontzettend leuk voor bij de borrel of als amuse tijdens het kerstdiner.
- Ca. 10-15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 45 min.
Ingrediënten Voor 24 flammkuchen crostini's:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- Olijfolie
- zout, peper en cayennepeper om te kruiden
Vegetarische variänt
- 70 g geitenkaas
- 1 peer in blokjes gesneden
- 4 halve walnoten, gehalveerd
- 2 el honing
- Verse tijm
Vegan variänt
- 70 g vegaspread, zoals oosterse hummus
- 6 champignons, gehalveerd
- 1 el cranberry compote
- 2 el kruiden naar keuze (tuinkers)
Met prosciutto
- 4 tl groene pesto
- 4 mini-mozzarellaballetjes, gehalveerd
- 2 gedroogde tomaten in olie uitgelekt en fijngehakt
- 4 plakjes Prosciutto
- 8 kleine blaadjes rucola
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg direct vanuit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het meegerolde bakpapier. Steek met een stervormige uitsteekvorm (ø ca. 5,5 cm) smalle sterren uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Stap 3
Bak de deegsterren in de oven gedurende 10-15 minuten op het onderste rooster tot ze knapperig zijn.
-
Stap 4
Bak ondertussen de champignons aan beide kanten in een beetje olijfolie.
-
Stap 5
Bestrijk een derde van de sterren met elk 1 theelepel geiten kaas en breng op smaak met zout en cayennepeper. Werk af met in blokjes gesneden peren, walnoten en tijm. Besprenkel met honing.
-
Stap 6
Bestrijk een derde van de sterren met telkens 1 theelepel vegan spread en champignons, breng op smaak met peper en zout. Garneer met kruiden naar keuze.
-
Stap 7
Bestrijk een derde van de sterren met ½ theelepel pesto, prosciutto, zongedroogde tomaten en mozzarella, breng op smaak met zout en peper. Garneer met rucola.