Gevlochten gebak
met gedroogde tomaten
1 Bewertung
- ca. 20 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor ca. 14 vlechten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 80 g zongedroogde tomaten op olie in reepjes gesneden
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C. Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier uit op de bakplaat, snij het deeg vanaf de brede kant in repen van ca. 1 cm. Druk de uiteinden van 3 stroken op elkaar en sla het deeg over elkaar met de gedroogde tomaat ertussen als een vlecht.
-
Stap 3
Bak de vlechten in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Tip
Tip: de vlechten kunnen ook worden bereid met een mix van gedroodge tomaten en olijven (Bv. Kalamata olijven, ontpit en grof gehakt).