Gerookte forelwafels
0 Bewertungen
- 18 - 20 min
- 210° C
- 200° C
- 25 - 30 min
Ingrediënten:
voor 15 kleine wafels:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 2 pakken gerookte forel met elk 2 forellen, in stukken van ca. 3 cm gesneden
- 4 el tomatenpuree
- 100 g zwarte olijven, fijngehakt
- 250 g cherrytomaten, in plakjes gesneden
- 2 el kleine tijmtakjes
- 1 el notenolie of olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 ei om het bladerdeeg mee te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210° C boven-/onderverwarming.
-
Stap 2
Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 3
Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier direct op de ovenplaat uit en snijd het in 15 vierkanten van 8 x 8 cm. Zet het 10 min op een koele plek en bestrijk het dan met ei.
-
Stap 4
Meng de tomatenpuree met de olijven en smeer het mengsel losjes op de vierkanten. Laat hierbij een rand van 2 cm vrij.
-
Stap 5
Leg de cherrytomaten en de stukken gerookte forel er om de beurt op, strooi de tijmtakjes erover en druppel er een beetje notenolie en balsamicoazijn op.
-
Stap 6
Bak de wafels in het midden van de oven in 20 min goudbruin en serveer ze meteen.