Griekse schuitjes Tante Fanny

Griekse schuitjes

met milde schapenkaas, ui en olijven
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 15 - 18 min.
  • 200° C
  • 190° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten:

voor 8 hapjes:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 250 g milde schapenkaas, in schijven gesneden
  • 2 kleine rode uien, in ringen snijden
  • Ca. 20 Kalamata olijven (alternatief groene ontpitte olijven)
  • Zout, peper uit de pepermolen
  • 1 ei om te bestrijken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Haal het bladerdeeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C.

  2. Stap 2

    Rol het deeg op het meegerolde bakpapier direct af op het bakblik.

  3. Stap 3

    Snijdt rechthoeken van 10 x 12 cm uit het deeg.

  4. Stap 4

    Prik met een vork in het midden van de bladerdeeg gaatjes (hierdoor blijft het deeg in het midden laag).

  5. Stap 5

    Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.

  6. Stap 6

    Leg de schijven schapenkaas op het bladerdeeg.

  7. Stap 7

    Leg daarna de uienringen en de olijven op het deeg.

  8. Stap 8

    Bak het deeg midden in de oven, gedurende ca. 18 min. goudbruin.

Tip

Tip: 2 cm van de rand vrijhouden, zodat de rand mooi omhoog bakt.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.