Griekse schuitjes
met milde schapenkaas, ui en olijven
0 Bewertungen
- 15 - 18 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten:
voor 8 hapjes:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 250 g milde schapenkaas, in schijven gesneden
- 2 kleine rode uien, in ringen snijden
- Ca. 20 Kalamata olijven (alternatief groene ontpitte olijven)
- Zout, peper uit de pepermolen
- 1 ei om te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het bladerdeeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C.
-
Stap 2
Rol het deeg op het meegerolde bakpapier direct af op het bakblik.
-
Stap 3
Snijdt rechthoeken van 10 x 12 cm uit het deeg.
-
Stap 4
Prik met een vork in het midden van de bladerdeeg gaatjes (hierdoor blijft het deeg in het midden laag).
-
Stap 5
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
-
Stap 6
Leg de schijven schapenkaas op het bladerdeeg.
-
Stap 7
Leg daarna de uienringen en de olijven op het deeg.
-
Stap 8
Bak het deeg midden in de oven, gedurende ca. 18 min. goudbruin.
Tip
Tip: 2 cm van de rand vrijhouden, zodat de rand mooi omhoog bakt.