Recept: Gevulde ontbijtcroissants
Op zoek naar een lekker en uniek ontbijt? Dan zijn deze gevulde croissants zeker iets voor jou! De klassieke combinatie van de knapperige croissant, de romige kwarkvulling en het vers fruit of bessen wordt in dit recept verrassend opgefrist met een paar simpele ingrediënten. Dit vegetarische recept is niet alleen snel en eenvoudig te bereiden, maar ook een heerlijke start om je dag goed te beginnen. Verwen jezelf en je dierbaren met deze heerlijke gevulde croissants!
- ca. 15-20. min.
- 200°C
- 180°C
- ca. 25 min.
Ingrediënten voor 6 gevulde croissants:
- 1 rol Tante Fanny Vers Roomboter Croissantdeeg (400 g)
- 1 ei, losgeklopt om te bestrijken
- 500 g volle kwark
- 70 g suiker
- 2 el citroensap
- 2 pakjes vanillesuiker
- vers fruit en bessen naar keuze in kleine stukken gesneden
- 2 el honing of ahornsiroop
- optioneel: 2 eetlepels zaden en noten zoals sesam en pistachenoten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en snijd het in de breedte in 3 rechthoeken. Snijd deze diagonaal doormidden, zodat je 6 driehoeken krijgt. Snijd elk driehoek aan het brede uiteinde ongeveer 2 cm diep in en rol ze op tot croissants.
-
Stap 3
Leg de croissants op een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrijk ze lichtjes met ei.
-
Stap 4
Bak in de voorverwarmde oven op middelhoog vuur gedurende 15-20 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat daarna afkoelen.
-
Stap 5
Klop de kwark, suiker, citroensap en vanillesuiker tot een romig mengsel.
-
Stap 6
Snijd de afgekoelde croissants diagonaal doormidden. Beleg de onderkant met het kwarkmengsel, vers fruit of bessen en besprenkel met honing of ahornsiroop. Optioneel kun je ook zaden en noten erover strooien en bedekken met de bovenkant van de croissant.
Alles is toegestaan, kies voor iets waar jij gek op bent! Zo creëer jij jouw eigen heerlijke gevulde croissants recepten.