Recept: Pecannoten broodje
In dit verrukkelijke recept delen we een eenvoudig recept om heerlijke vegetarische pecannoten broodjes te maken, gevuld met smeuïge marsepein en zoete abrikozenjam. Deze pecan broodjes zijn perfect voor degenen die van een zoete lekkernij houden, en ze zijn in een handomdraai klaar. Met een baktijd van slechts 15 minuten en een paar eenvoudige stappen, kun je snel genieten van de heerlijke smaken van pecannoten, marsepein en abrikozenjam in een knapperig jasje van roomboter croissantdeeg.
- ca. 15 min.
- 190°C
- 170°C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 12 pecannoten broodjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Roomboter Croissantdeeg (400 g)
- 60 g grofgehakte rauwe marsepein
- 60 g Ahornsiroop
- 100 g abrikozenjam
- sap van een halve citroen
- 150 g poedersuiker
- 100 g grofgehakte pecannoten
- 2 el margarine om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte). Rooster de pecannoten in de oven gedurende ongeveer 15 minuten, laat ze afkoelen en hak ze grof. Meng de marsepein met de ahornsiroop.
-
Stap 2
Verwerk het deeg direct uit de koelkast, rol het uit op een bakplaat met het bijgeleverde bakpapier en halveer het in de lengte. Spreid het marsepein mengsel in het midden uit, ongeveer 4 cm breed.
-
Stap 3
Snijd de zijkanten van het deeg links en rechts in met een mes op een afstand van 1,5 cm en ongeveer 4 cm diep. Vouw deze stroken afwisselend links en rechts over elkaar. Snijd beide "vlechten" in ongeveer 6 gelijke stukken en bestrijk ze met margarine.
-
Stap 4
Bak in de oven gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
-
Stap 5
Roer het citroensap samen met de poedersuiker tot een glad geheel. Bestrijk de gebakken pecannoten broodjes met warme abrikozenjam, bestrooi met de noten en garneer met het citroenglazuur.
Je kunt voor het maken van de meest lekkere pecan broodjes ook andere soorten jam of noten naar smaak gebruiken.