Recept: XL Croissant
Met ons nieuwe verse croissantdeeg op rol maak je zelf een XL croissant om te delen met vrienden en familie! Doordat ons deeg niet voorgeperforeerd is en met bakpapier geleverd wordt, kun je alle kanten op qua formaat. Hoe leuk is het dan om iedereen te verrassen met een extra grote croissant! Samen delen is immers nog leuker!
- 25-20 min.
- 200° C
- 180° C
- 10 min.
Ingrediënten voor 1 XL croissant:
- 1 rol Tante Fanny Vers Croissantdeeg 400 g
- ei, losgeklopt om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Vouw een deel van het deeg in de lengte diagonaal zodat er onderaan een driehoek ontstaat. Het bovenste deel vouw je niet mee. Rol het deeg vervolgens vanaf de brede kant op tot een croissant.
-
Stap 3
Bak de XL croissant in 25 – 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Als de croissant te donker wordt is het raadzaam je oven de laatste 10 minuten naar 175 graden te verlagen.