Recept: Croissant roll
Hoe gaaf ziet dit eruit? Met ons verse croissantdeeg maak je zelf de beroemde New York croissant rolls. Decoreer ze met chocolade en nootjes naar wens. Je kunt hier al enorm mee variëren en het is ontzettend makkelijk te maken!
- 25-30 min.
- 200° C
- 180° C
- 15 min.
Ingrediënten voor een aantal New York croissant rolls:
- 1 rol Tante Fanny Vers Croissantdeeg 400 g
- Chocolade en nootjes om te decoreren
Extra benodigdheden
- Extra benodigdheden: bakringen van 10 cm en een extra bakplaat
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Snijd het deeg in de breedte in repen van zo’n 2 cm breed.
-
Stap 3
Leg 3 repen op elkaar en rol losjes op. Plaats de rol op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de bakring eromheen. Herhaal dit met het overige deeg.
-
Stap 4
Bak de croissant rolls eerst 10 minuten, leg er een vel bakpapier op, plaats er een bakplaat op en zet er iets zwaars op. Zo blijven ze mooi in vorm.
-
Stap 5
Bak ze nog eens 15 tot 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
-
Stap 6
Laat afkoelen en decoreer met gesmolten chocolade en nootjes.