Recept: Ham kaas croissants
Ham kaas croissants zijn superlekker, maar ze moeten wel goed gevuld zijn! Met dit recept maak je zelf de ultieme ham kaas croissants. Net zo lekker als van de bakker met als groot voordeel dat je ze nog warm kunt eten! Dubbel en dwars genieten dus.
- 15-20 min.
- 200° C
- 180° C
- 15 min.
Ingrediënten voor het maken van 8 ham kaas croissants:
- 1 rol Tante Fanny Vers Croissantdeeg 400 g
- Bechamelsaus
- 8 plakjes gekookte ham
- 8 halve plakken kaas
- 100 g geraspte belegen kaas
- Provençaalse kruiden
- ei, losgeklopt om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
-
Stap 2
Bereid het deeg direct uit de koelkast voor optimaal resultaat. Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 8 driehoeken.
-
Stap 3
Bestrijk elke driehoek met wat bechamelsaus en beleg met een plak ham, kaas en bestrooi met geraspte kaas.
-
Stap 4
Rol vanaf de brede kant op tot een croissant en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Stap 5
Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met extra geraspte kaas.
-
Stap 6
Bak de ham kaas croissants in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.