Rondo
- 210° C, ca. 10 - 15 min.
- 195° C
- ca. 25 - 30 min.
Ingrediënten:
voor 16 stuks:
- 2 rollen Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
Voor de vanillecreme:
- 15 g Vanille puddingpoeder
- ¼ l Melk
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 2 gelatine blaadjes
- Rum
- 250 g slagroom
- Aardbeien om te garneren
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210° C.
-
Stap 2
Voor de vanillecreme een beetje melk door de puddingpoeder roeren.
-
Stap 3
De rest van de melk met suiker aan de kook brengen en al roerend de opgeloste vanillepoeder toevoegen en nogmaals aan de kook brengen.
-
Stap 4
Voeg de leeg geknepen gelatine en de rum toe.
-
Stap 5
Roer de creme koud en spatel tot slot de geklopte slagroom erdoor heen.
-
Stap 6
Zet het koud weg!
-
Stap 7
Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
-
Stap 8
Rol het bladerdeeg af en steek met een vorm of glas ringen uit (ca. 10 cm diameter).
-
Stap 9
Pirik met een vork meerdere keren in het deeg.
-
Stap 10
Bak ze goudbruin in het midden van de oven ca. 10 – 15 min.
-
Stap 11
Verdeel de vanillecreme op de afgekoelde bladerdeeg en garneren met aardbei stukken.
Tip: de vanillecreme beslist enkele uren voor het serveren bereiden, zodat het goed gekoeld is. Dan krijgt het de juiste consistentie en verfrissende smaak. U kunt de creme ook een avond van te voren maken.