Vorarlberger Kaastaart
0 Bewertungen
- 25 - 30 min.
- 180° C
- 170° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten:
- 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- 300 g ui in blokjes gesneden
- 1 eidooier
- 1/8 l zure room
- 125 g bergkaas geraspt
- 125 g Emmentaler kaas geraspt of Voralbergerkaas
- Zout en Peper, komijn (of komijn heel) gemalen
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- paprikapoeder
- Gesmolten boter of olie om te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bakoven op 180° C voorverwarmen.
-
Stap 2
Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier op de bakplaat.
-
Stap 3
Vouw de deegranden om, zodat de vulling er niet uit kan lopen.
-
Stap 4
Fruit de uien in de boter.
-
Stap 5
Meng de eidooier met zure room, kaas, kruiden en de kort gebakken ui.
-
Stap 6
Bestrijk het deeg met de gesmolten boter of olie.
-
Stap 7
Verdeel het kaas-uienmengsel gelijkmatig.
-
Stap 8
Bak de pizza af in ca. 25 - 30 min.
Tip
Tip: deze heerlijk pikante kaastaart is een recept uit de regio Vorarlberg en smaak voortreffelijk met een vers gemaakte salade.