Varkensfilet
- ca. 30 min.
- 210° C
- 200° C
- ca. 50 min.
Ingrediënten:
Voor 4 personen:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- Varkenshaas 450 g
- 2 of 3 kruimige aardappels
- 50 g spek, grof gesneden
- 1 ui grof gesneden
- 2 eieren
- 2 wortelen grof gesneden
- Peterselie, gehakt
- Zout en peper
- Geraspte nootmuskaat
- Olie
- Boter
- 1 ei om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de over voor op 210° C.
-
Stap 2
Aardappelmantel: Kook de aadappelen in de schil in licht gezouten water.
-
Stap 3
Laat ze afkoelen en maak er vervolgens puree van.
-
Stap 4
Zet het spek en de grof gesneden ui aan in de pan en roer het vervolgens door de puree.
-
Stap 5
Meng de eieren, peterselie en de wortelen met het zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak goed door elkaar.
-
Stap 6
Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor bereiding uit de koelkast.
-
Stap 7
Dep de varkenskaas droog en bak alle kanten bruin in een pan met olie. Gebruik peper en zout naar smaak.
-
Stap 8
Rol het bladerdeeg uit .Verdeel de aardappel puree gelijkmatig over het bladerdeeg.
-
Stap 9
Verdeel daarover de wortelmengsel en laat een ruimte van 3 cm langs de randen vrij.
-
Stap 10
Bestrijk de lange kanten met ei.
-
Stap 11
Leg de gebraden varkenshaas in het midden van het deeg.
-
Stap 12
Sla de lange kanten van het deeg hier omheen en leg het geheel op het bakpapier.
-
Stap 13
Bestrijk het pakketje met een geklopt ei.
-
Stap 14
Versier de buitenkant met deegstukjes die over zijn.
-
Stap 15
Bak alles in 210° C ca. 30 min. in de oven.
-
Stap 16
Laat de varkenshaas in een mantel van aardappel ongeveer 10 minuten rusten afgedekt met aluminiumfolie voor dat u hem serveert.