Snoekbaarsfilet Tante Fanny

Snoekbaarsfilet

in een jasje van bladerdeeg
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
1 / 5
1 Bewertung
  • ca. 10 min.
  • 200° C
  • 190° C
  • ca. 25 - 30 min.

Ingrediënten:

voor 4 personen:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 700 g snoekbaars (4 filets, zonder huid en graten)
  • Sap van 1 citroen
  • 200 g prei, in ringen gesneden
  • 1 rode paprika, in vieren
  • 1 ei
  • 100 g spinazie, vers en gewassen
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 ei voor het bestrijken van het deeg
Snoekbaars met bladspinazie en groenten in een mantel van bladerdeeg. Zo maak je van een visgerecht een zeer bijzondere maaltijd.

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 ° C.

  2. Stap 2

    Bak de spinazie met de fijngesneden knoflook en de prei in een beetje boter, voeg de peterselie toe en bind alles met het ei.

  3. Stap 3

    Besprenkel de visfilet met wat citroen en breng op smaak met zout.

  4. Stap 4

    Rol het bladerdeeg met het bakpapier af en leg het op een bakplaat.

  5. Stap 5

    Verdeel het deeg in vieren. Lepel op 2 vierkanten de ingrediënten in de volgende volgorde: spinazie, een stukje vis, spinazie, paprika, spinazie, vis en spinazie.

  6. Stap 6

    Leg de overige 2 vierkanten zorgvuldig over de belegde bladerdeeg vierkanten en druk de zijkanten met een vork aan.

  7. Stap 7

    bestrijk de 2 pakketjes met losgeklopt ei.

  8. Stap 8

    Bak ze midden in de oven op ongeveer 10 minuten op 200 ° C en nog eens 20 min bij 170 ° C tot ze goudbruin zijn.

  9. Stap 9

    Laat ze even rusten en serveer ze lekker uit!

Tip

Tip: laat met het snijden van het bladerdeeg een randje over, zodat je de bovenkant mooi kunt versieren met bladerdeeg strookjes. (zie video)

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.