Aardappelstrudel Tante Fanny

Aardappelstrudel

met spek
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35 - 40 min.
  • 200° C
  • 190° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten:

voor 4 porties:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 750g vastkokende aardappelen, geschild en gekookt, in schijfjes gesneden
  • 150 g spek, gesneden
  • 2 uien, gesneden
  • 1 beker zure room
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • Zout, peper, komijn, marjorein, nootmuskaat
  • Bieslook, gehakt
  • 20 g paneermeel
  • 1 ei om de strudel te bestrijken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. Stap 2

    Haal het bladerdeeg 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.

  3. Stap 3

    Bak het spek en aardappeltjes in de olie.

  4. Stap 4

    Breng op smaak met zout en komijn en laat afkoelen.

  5. Stap 5

    Meng de zure room met de eieren, de knoflook, de gehakte peterselie en de specerijen.

  6. Stap 6

    Roer het door de aardappel en de spekjes.

  7. Stap 7

    Rol het bladerdeeg met bakpapier af op het bakblik.

  8. Stap 8

    Bestrooi het deeg met paneermeel en verdeel het aardappel/roommengsel in het midden van het deeg.

  9. Stap 9

    Bestrijk de lange zijde van het deeg met het losgeklopte ei.

  10. Stap 10

    Vouw beide zijkanten dicht op elkaar ca.2 cm laten overlappen, zodat het goed sluit.

  11. Stap 11

    Bestrijk de strudel met het losgeklopte ei.

  12. Stap 12

    Bak het in het midden van de oven in ca. 35 – 40 min. goudbruin.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.