Aziaitische Bladerdeegrolletjes
- ca. 20 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten voor 18 rolletjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 2 stuks lente ui in de lengte in vieren gedeeld
- 200 g verse taugé
- 2 g rote wortels in reepjes gesneden
- 1 knoflookteen fijngehakt
- 2 eetlepels soyasaus
- 1 eetlepel gember fijn geraspt
- 2 eetlepels chilisaus „zoet - zuur“
- 1 ei om de rolletjes te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
Stap 2
Haal het bladerdeeg ca. 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
-
Stap 3
Kook de wortels beet gaar, met een snufje zout.
-
Stap 4
Fruit de ringen lente ui in hete olijfolie, voeg de taugé toe en bak ze ca. 2 minuten mee.
-
Stap 5
Wortel, knoflook, soyasaus, gember en chilisaus toevoegen en kort mee verwarmen.
-
Stap 6
Laat het geheel afkoelen.
-
Stap 7
Rol het bladerdeeg af op het meegerolde bakpapier op het bakblik.
-
Stap 8
Snijdt het deeg over de lange zijde door de helft en bestrijk dit met losgeklopt ei.
-
Stap 9
Verdeel de vulling midden op de twee lange stroken deeg.
-
Stap 10
Rol het geheel op en bestrijk nogmaals met ei.
-
Stap 11
Snijdt met een scherp mes in ca. 4 cm brede stukken en snijdt overtollige randjes weg.
-
Stap 12
Bak alles in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Tip: direct serveren, dat is het lekkerste!