Worst in bladerdeeg
2 Bewertungen
- 20 - 25 min.
- 180° C
- 170° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
voor 2 stuks braadworst in bladerdeeg:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 2 stuks rookworst (rechte stukken)
- 100 g zuurkool
- 4 plakjes ontbijtspek
- Komijn
- 1 losgeklopt ei
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
De rookworst met ontbijtspek omwikkelen, per worst 2 plakjes gebruiken.
-
Stap 2
Zuurkool klaarzetten, eventueel op smaak brengen.
-
Stap 3
Het bladerdeeg in 2 helften verdelen, per helft 50 g zuurkool in het midden leggen en daarop de worstjes met het ontbijtspek. De rand van het deeg met ei bestrijken en om de vulling vouwen.
-
Stap 4
Van het restdeeg kan een leuk raster of vormpje worden gemaakt, dat bovenop als decoratie kan worden gelegd.
-
Stap 5
De bladerdeegworstjes nogmaals met ei bestrijken, met komijn bestrooien en op het met bakpapier bedekte bakplaat leggen.
-
Stap 6
De knakworst in jasje van bladerdeeg in ca. 20 – 25 min. goudbruin bakken.