Quiche Lorraine Vega Tante Fanny

Vega Quiche Lorraine

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 40 - 45 min.
  • 190° C
  • 180° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten voor 6 porties:

  • 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
  • 200 g gerookte tofu in blokjes
  • 200 g tofu in blokjes
  • 25 0 sojayoghurt
  • 1,5 el maizena
  • 1 prei in fijne ringen gesneden
  • 6 el Olijfolie
  • 50 g vegetarische belegen kaas
  • peper en zout
  • 1 el Kurkuma (geelwortel)
  • nootmuskaat
vega quiche stappenfoto

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 190° C boven-/ onderwarmte. Bereid het deeg voor volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Stap 2

    Pureer de tofu, yoghurt, 3 el. olijfolie en maizena tot een geheel en breng dit op smaak met peper, zout en kurkuma.

  3. Stap 3

    Verhit 3 el. olijfolie, fruit hierin de prei, blus de prei af met 4 el. water. Breng op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat. Giet het Tofu mengsel er doorheen en roer dit door tot een geheel.

  4. Stap 4

    Rol het bladerdeeg uit op het meegerolde bakpapier en bekleed de ingevette bakvorm (ca 24 cm. doorsnede) met het deeg. Verdeel het bladerdeeg over de bakvorm en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Gebruik het overhangende deeg om de randen te versterken.

  5. Stap 5

    Verdeel de vulling over het deeg en strooi de kaas er overheen. Bak de quiche de eerste 20 min. op de laagste stand in de oven, daarna in het midden van de oven in ca. 25 min. afbakken. De quiche is klaar als de vulling stevig is.

Tip

Tip: een frisse gemengde salade past heel goed bij dit gerecht.
Als vervanger voor kurkuma kun je ook pikante curry gebruiken!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.