Aalbes flappen
0 Bewertungen
- 10 - 12 min.
- 170° C
- 160° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- Aalbessenjam
- Vanille poedersuiker om te bepoederen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170° C.
-
Stap 2
Haal het deeg 10 min voor het verwerken uit de koelkast.
-
Stap 3
Rol het zanddeeg met de deegroller (3-4 mm) uit.
-
Stap 4
Snijdt het in vierkanten van 8 x 8 cm.
-
Stap 5
Bestrijk de randen met water.
-
Stap 6
Leg in het midden van de vierkanten een afgestreken lepel aalbessen.
-
Stap 7
Vouw de vierkanten in een driehoek en druk de randen aan met een vork.
-
Stap 8
Bestrijk de flapjes met ei en leg ze terug op het bakpapier.
-
Stap 9
Bak ze goudbruin in de voorverwarmde oven ca. 10 - 12 min.
Tip
Tip: Bepoeder de flapjes feestelijk met vanille poedersuiker!
Wat een feest!