Recept: Ei in bladerdeeg
Heb je ooit ei in bladerdeeg geprobeerd? De combinatie van krokant bladerdeeg, verse kruiden en ei past perfect bij de lente. Ook voor de paasbrunch is dit een culinair genot.
Maak de paasbrunch compleet met fijne en lekkere recepten met ons verse, kant en klare deeg. Bekijk hier al onze paasrecepten om een Fijne Pasen te vieren met familie en/of vrienden.
- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 6 stuks ei in bladerdeeg:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 6 eieren hardgekookt en geschild
- 3 sneetjes oud, wit brood, verkruimeld
- 2 el Peterselie fijkgehakt
- 2 el oregano fijngehakt
- 2 el Bieslook fijngehakt
- 2 el citroensap
- 2 el Olijfolie
- 1 ei losgeklopt, om te bestrijken
- Gemalen zout en peper
- 6 houten satéprikkers, geweekt in water
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg met het bakpapier direct uit op de bakplaat en snijd het in 6 gelijke vierkanten.
-
Stap 3
Meng broodkruimels met de kruiden, olijfolie, 2 el citroensap en een beetje zout en peper. Voeg 1 eetlepel van het mengsel toe aan het bladerdeeg en leg het ei erop.
-
Stap 4
Vouw de tegenovergestelde uiteinden van het bladerdeeg naar elkaar toe en bevestig met een satéprikker. Bestrijk bladerdeeg met ei.
-
Stap 5
Bak de eieren in bladerdeeg in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
Serveer met een salade en een lekkere saus!