Recept: Paas beenham in pizzakorst
Tijdens de paasbrunch extra uitpakken met iets bijzonders? Maak deze Paas beenham in pizzakorst met ons verse afrol pizzadeeg. Hiermee weet je zeker dat je een lekker gerecht serveert tijdens de paasbrunch. Klik hier voor nog meer lekkere paasrecepten.
Ingrediënten Voor 1 Paas beenham in pizzakorst:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 1 kg gerookte beenham
- 2 uien, in vieren gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 5 van elk peper- en pimentkorrels
Eiersalade
- 200 g zure room
- 3 hardgekookte eieren, fijngesneden
- 1 kleine appel
- 3 el mierikswortel
- 1 el appelciderazijn
- 1 el plantaardige olie
- zout en peper
- suiker
Bereidingswijze
-
Stap 1
Doe de beenham in een passende pan en vul aan met water tot deze net onder staat. Voeg uien, kruiden en 1 theelepel zout toe, breng aan de kook en houd 45 minuten tegen de kook aan. Haal de ham uit de pan en laat 15 minuten rusten. Ga dan verder met het recept.
-
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en gebruik het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 3
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en vouw het in deeg in de lengte dubbel. Leg het vlees in het midden en bedek het met het pizzadeeg. Knijp de randen goed dicht en leg het met de naad naar beneden.
-
Stap 4
Snijd desgewenst een patroon in het deeg met een scherp mes. Bak de Paas beenham onderin de oven in 20-25 minuten goudbruin.
-
Stap 5
Meng voor de eiersalade alle ingrediënten en breng op smaak met zout, peper en suiker.
-
Stap 6
Serveer de Paas beenham met de eiersalade.
Je kunt dit recept ook maken met vers bladerdeeg!