Recept: Flammkuchen met rosbief
0 Bewertungen
- 7-9 min.
- 270 °C
- 250 °C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 4 flammkuchen met rosbief:
- 1 pak Tante Fanny Verse Flammkuchenbodems 340 g
- 250 g zure room
- 1/2 bosje peterselie, gehakt
- 2 middelgrote uien, in ringen gesneden
- 50 g kappertjes
- 150 g plakjes rosbief
- 16 kleine augurken, gehalveerd
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 270° C boven-/onderwarmte en verwerk de flammkuchenbodems direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Meng de zure room met peterselie en breng op smaak met peper en zout.
-
Stap 3
Leg twee bodems naast elkaar op een bakplaat, zonder bakpapier.
-
Stap 4
Verdeel 1/4 van de zure room per flammkuchenbodem, laat rondom 1 cm rand vrij. Verdeel de uienringen en kappertjes over de zure room.
-
Stap 5
Zet altijd maar één bakplaat in de oven en bak de bodems op de onderste rail in 7 - 9 min. tot ze knapperig zijn.
-
Stap 6
Verdeel na het bakken de rosbief en de augurken over de flammkuchen.
Tip
een koele, droge witte wijn past bijzonder goed bij deze tarte flambée.