Recept: Flammkuchen snacks
met spek en kaas
0 Bewertungen
- 15-20 minuten
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 minuten
Ingrediënten Recept voor flammkuchen snacks met spek en kaas:
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 4 el crème fraîche
- 1 rode ui, in fijne blokjes gesneden
- 200 g geraspte kaas (bijv. Gouda, Emmentaler)
- 80 g spekblokjes
- snufje nootmuskaat
- Gemalen zout en peper
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en bestrijken met crème fraîche . Verdeel de ui en 2/3 van de spekblokjes & kaas erover en breng op smaak met nootmuskaat, zout & peper.
-
Stap 3
Rol het flammkuchendeeg vanaf de lange zijde op naar boven. Snijd het deeg in plakjes van 2 – 3 cm breed. Verdeel ze, met de platte kant naar boven, over het bakpapier en bestrooi ze met de resterende spek en kaas.
-
Stap 4
Bak de snacks in 15 – 20 minuten in het midden van de oven goudbruin af.