Recept: Flammkuchen met ei en ontbijtspek
en gebakken ei
0 Bewertungen
- 7-9 minuten
- 270° C
- 250° C
- ca. 5 minuten
Ingrediënten voor 4 flammkuchen met ontbijtspek en gebakken ei:
- 1 pak Tante Fanny Fanny Verse Flammkuchenbodems 340 g
- 250 g zureroom
- 100 g ontbijtspek, plakjes
- 4 eieren
- paar takjes bieslook, fijngesneden om te garneren
- Gemalen zout en peper
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 270° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Leg twee bodems naast elkaar zonder bakpapier op een bakplaat.
-
Stap 3
Verdeel 1/4 van de zure room per flammkuchenbodem. Laat rondom een rand van ca. 1 cm vrij.
-
Stap 4
Bedek elke bodem met spek en breek er voorzichtig een ei overheen.
-
Stap 5
Schuif één bakplaat tegelijk in de oven en bak de flammkuchenbodems onderin de oven in 7 - 9 minuten goudbruin af.
-
Stap 6
Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met bieslook.