Recept: Pizza prosciutto
Een interessante combinatie! Pizza met prosciutto en ei. Gegarneerd met verse basilicum, is het een smakelijke afwisseling van de klassieke pizza variant. De combinatie van de zoute prosciutto, de pittige rucola en de romige mozzarella op een knapperige pizzabodem kunnen we omschrijven als de perfecte zomermaaltijd. Met Tante Fanny’s vers deeg voor pizza wordt het maken van deze pizza een fluitje van een cent. Hier is hoe je het doet:
- 15-20 min.
- 230° C
- 210° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 Pizza prosciutto met ei
- 1 rol Tante Fanny Vers pizzadeeg extra dik 550 g
- 150 ml tomatensaus
- 4 plakjes Prosciutto
- 1 gekookt ei in plakjes gesneden
- 1 el groene kappertjes
- 50 gr Parmezaan geraspt
- basilicumblaadjes ter garnering
- olijfolie om te besprenkelen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210° C hete lucht.
-
Stap 2
Verwerk het deeg direct uit de koelkast en rol het met het opgerolde bakpapier direct uit op de bakplaat.
-
Stap 3
Bestrijk het deeg met tomatensaus, bedek met kappertjes en bestrooi met Parmezaanse kaas.
-
Stap 4
Bak in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin. Garneer na het bakken met Parmezaanse kaas, ei en basilicum. Besprenkel met olijfolie.
De Parmezaanse kaas kun je ook vervangen voor andere geraspte kaas.
Het bereiden van deze pizza op de barbecue is een ideale manier om te genieten van zomerse dagen. Door de pizza op een pizzasteen op de barbecue te bakken, krijgt de bodem een knapperige textuur en een subtiele rooksmaak. Nodig vrienden en familie uit voor een gezellige barbecue-avond en ervaar het plezier van buiten koken met Tante Fanny. Terwijl de prosciutto pizza’s op de barbecue liggen, kunnen jullie genieten van een drankje, de zonsondergang en elkaars gezelschap. Dus zet de barbecue maar aan, nodig je dierbaren uit en maak er een feestelijke avond van!