Recept: Olijf Tomaat Focaccia
0 Bewertungen
Deze vegan focaccia is het ideale BBQ bijgerecht dat je in minder dan 15 minuten in de oven kunt bakken. Zo snel en makkelijk kan het alternatief voor klassieke kruiden stokbrood zijn.
- ca. 10 min.
- 230°C
- 210°C
- 15-20 min.
Ingrediënten voor focaccia met olijf en tomaat:
- 1 Tante Fanny Vers pizzadeeg extra dik 550 g
- 8 cherrytomaatjes gehalveerd
- 15 olijven zonder pit
- 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 2 takjes rozemarijn en tijm geritst
- 3 el Olijfolie
- 1/2 tl grof zeezout
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210° C hete lucht en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg met het opgerolde bakpapier direct uit op de bakplaat. Beleg met cherrytomaatjes, olijven, knoflook en kruiden. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout.
-
Stap 3
Bak in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
Tip
De focaccia smaak zowel warm uit de oven als afgekoeld.