Engelse Cornish Pasteitjes
Deze pasteitjes zijn gevuld met malse rosbief, aardappel en wortelen. Op smaak gebracht met pittige mosterd en ui. Omhuld door krokant quiche & taartdeeg.
- 25-30 min.
- 200°C
- 180°C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor Engelse Cornish Pasteitjes
- 1 rol 1 rol Tante Fanny vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 100 gr rosbief in blokjes gesneden
- 100 gr vastkokende aardappelen in blokjes gesneden
- 70 gr geschrapte wortel
- 1 el mosterd
- 1 ei losgeklopt om te bestrijken
- Gemalen zout en peper
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Kruid het vlees, de aardappels, de wortelen en de ui met peper en zout en meng met mosterd.
-
Stap 3
Rol het deeg met het opgerolde bakpapier direct uit op de bakplaat en snijd 8 cirkels (ongeveer ø 9 cm) uit het deeg. Schep ongeveer 1 el van het mengsel toe aan elke deegcirkel en hou 1 cm deegrand vrij.
-
Stap 4
Bestrijk deegranden met opgeklopt ei en vouw het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan met een vork. Versier pasteitjes naar wens met de deegresten en bestrijk met ei.
-
Stap 5
Schuif het bakblik met de Cornish pasteitjes in het midden van de oven en bak ze in 25-30 minuten goudbruin.
In plaats van Quiche & Taartdeeg kun je ook het verse bladerdeeg gebruiken!