BBQ Pizza Margherita
BBQ Pizza Margherita. Deze zomer veranderen we in een bbq pizza party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue? Kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste pizza op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- ca. 20min.
- ca. 5 min.
Ingrediënten:
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg Rustiek 400 g met potje saus 200 g
- 1/2 bol mozzarella, in grove stukken
- een paar verse basilicumblaadjes
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bereid de barbecue voor volgens de instructies . Pizzasteen op de grill leggen, deksel sluiten en de barbecue voorverwarmen gedurende 15 minuten tot 200°C.
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op een omgekeerde bakplaat en knip het overtollige bakpapier af. Zorg ervoor dat je onze temperatuur specificaties volgt, zodat het bakpapier niet kan verbranden.
-
Stap 3
Beleg met de mozzarella en leg de basilicum met de glimmende kant op de saus.
-
Stap 4
Leg het deeg met behulp van de bakplaat of een pizzaschep op de pizzasteen, sluit het deksel en zet de ventilator schuif helemaal open.
-
Stap 5
Bak de pizza in ongeveer 20 minuten goudbruin en bestrooi met de basilicum.