Recept: bonte familiepizza met 4 soorten beleg
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste pizza op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- ca. 20 min.
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 1 bonte familiepizza met 4 soorten beleg:
- 1 Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- 100 g mozzarella geraspt
- 20 salami en 25 g mais
- 25 g ham in reepjes en 1 champignon in plakjes
- 25 g tonijn en 1 kleine ui in dunne ringen
- 1 kleine tomaat, in plakjes en wat blaadjes basilicum
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bereid de barbecue voor volgens de instructies . Pizzasteen op de grill leggen, deksel sluiten en de barbecue voorverwarmen gedurende 15 minuten tot 200°C.
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op een omgekeerde bakplaat, snij het deeg in 4 gelijke stukken en knip het uitstekende bakpapier af. Zorg ervoor dat je onze temperatuur specificaties volgt, zodat het bakpapier niet kan verbranden.
-
Stap 3
Verdeel de tomatensaus over de 4 stukken deeg, laat een rand van 1 cm vrij. Strooi de mozzarella over de saus.
-
Stap 4
Beleg het eerste stuk met salami en mais, tweede stuk met ham en champignon, derde stuk met tonijn en ui en het vierde stuk met tomaten.
-
Stap 5
Leg het deeg op de pizzasteen met behulp van de bakplaat of een pizzaschep en sluit af met de deksel.
-
Stap 6
Bak de pizza in ongeveer 20 minuten goudbruin. Verdeel de basilicum over het pizzastuk met alleen de tomaten.
De deegstukken kunnen met ieder zijn lievelings ingrediënten belegd worden!