Recept: luchtige bladerdeegtaart met slagroom en jam
De luchtige bladerdeegtaart met een fruitige en romige toon en is perfect voor een kopje koffie in de middag met familie en vrienden. Dankzij het kant- en klare bladerdeeg op rol bespaar je jezelf de moeite van het bereiden van de klassieke taartbodem.
- ca. 20 min.
- 180° C
- ca. 25 min. + 1 uur afkoelen
Ingrediënten Ingrediënten voor 1 luchtige bladerdeegtaart:
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 30 g suiker + een beetje extra om te bestrooien
- 30 g koude boter, in blokjes
- 60 g bloem
- 1 ei, geklopt om te bestrijken
- 500 ml verse slagroom
- 2 pakjes slagroomversteviger/ klopfix
- 2 pakjes vanillesuiker
- 250 g bosbessenjam of pruimenjam
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Kneed de suiker, boter en bloem tot deegkruimels.
-
Stap 3
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct uitrollen op twee bakplaten. Per deeg twee cirkels uitsteken met een taartring (Ø 20 cm). Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Snijd de restjes in kleinere stukjes. Bestrijk alles met ei. Bestrooi de restjes met wat suiker. Bestrooi de deegcirkels met het kruimeldeeg.
-
Stap 4
Bak beide bakplaten samen ca. 20 minuten in de oven. Wissel zo nodig halverwege de baktijd van positie. Laat het dan afkoelen.
-
Stap 5
Klop de slagroom half stijf. Meng de slagroomversteviger en vanillesuiker, voeg dit toe en blijf kloppen tot het stijf is. Doe in een spuitzak met eventueel een grote sterpunt.
-
Stap 6
Smeer 1/3 van de jam op de eerste deegcirkel en verdeel 1/3 van de slagroom erover. Herhaal dit proces nog twee keer. Snijd de laatste cirkel deeg in 6 gelijke stukken en schik ze in een waaiervorm.
-
Stap 7
Laat de taart minimaal 1 uur afkoelen en serveer. De gesuikerde deegresten kunnen van tevoren worden gegeten.
Snijd na het bakken de 3 cirkels bladerdeeg in 6 even grote stukken. Gebruik de onbeschadigde deegcirkel als basis van de cake. Zorg ervoor dat je ze direct op elkaar legt bij het aanbrengen van de cake. Dit is de beste manier om de cake later aan te snijden.