Recept: flammkuchen met 4 soorten toppings

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3.8 / 5
6 Bewertungen

Een flammkuchen voor het hele gezin. We laten je zien welke opties je hebt. Laat je inspireren door onze 4 verschillende toppings en creëer je eigen familie flammkuchen.

Deze zomer veranderen we in een bbq pizza & flammkuchen party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste flammkuchen op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.

 

  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Ingrediënten voor 1 flammkuchen met 4 soorten toppings:

voor de Elzasser hoek

  • 60 g spek, in reepjes gesneden
  • 1/4 kleine ui, in kleine reepjes

voor de tomatenhoek

  • 8 kleurrijke cocktailtomaten, gehalveerd
  • wat blaadjes basilicum

voor de groentehoek

  • 3 kleurrijke snackpaprika's, in ringen gesneden
  • 1/4 courgette gehalveerd, in dunne plakjes gesneden

voor de zalmhoek

  • 1 kleine zalmfilet, in dunne plakjes
  • 60 g spinazieblaadjes of ontdooide en uitgelekte spinazie
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de crème fraîche bestrijken. Rondom 1 cm. tot de rand vrij laten.

  3. Stap 3

    Beleg de Elzasser hoek met spek en ui. Beleg de tomatenhoek met de tomaten. Leg paprika en courgette op de groentehoek. Verdeel de spinazie over de zalmhoek en verdeel de zalmstukjes erover. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Stap 4

    De Flammkuchen onderin de oven in 15 – 20 minuten goudbruin afbakken. Na het bakken de tomatenhoek met verse basilicum beleggen.

Tip

Laat elk gezinslid zijn eigen hoek naar keuze beleggen. Gebruik crème fraîche als basis en laat je creativiteit de rest doen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.