Recept: plaattaart met falafel
Een vegetarische plaattaart boordevol lekkere groenten en peulvruchten! Met gemak zet je deze kruidige plaattaart op tafel als avondmaaltijd, maar ook als hapje bij de borrel.
Deze plaattaart met falafel is voor Tante Fanny gemaakt door Uit Paulines Keuken.
- ca. 20-25 min.
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 plaattaart met falafel:
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 300 g
- 1 rode paprika
- 50 g kikkererwten
- 40 g rucola
- 60 g hummus
- 200 g falafel
- 0,5 rode ui
- 40 g feta
- 2 tl za'atar
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte). Rol het bladerdeeg uit. Maak met een mes een lichte inkeping op ongeveer 1 cm vanaf de rand. Let op, snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat de randjes opbollen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
-
Stap 2
Verdeel de hummus over het deeg. Strooi de za’atar over de hummus.
-
Stap 3
Snijd de paprika in reepjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel deze over de taart. Verdeel de falafel, kikkererwten en de feta over de taart.
-
Stap 4
Bak de taart in 20 – 25 minuten goudbruin in de oven. Garneer de plaattaart met falafel voor het serveren met wat rucola.