Recept: bladerdeeg plaattaart met witlof en brie
- ca. 20-25 min.
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 bladerdeeg plaattaart met witlof en brie:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- peper en zout
- 75 g crème fraîche
- 100 g brie
- 40 g walnoten
- 1 ei
- 400 g witlof
- Olijfolie
- scheutje honing
- 1 tl mosterd
- 1 halve rode ui
- 1 tl Verse tijm
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte) Verwijder de harde kern van de witlof en gooi dit weg. Bak de witlof blaadjes aan in een pan met wat olie, peper en zout en eventueel een scheutje honing.
-
Stap 2
Meng de créme fraîche met de mosterd en een kneepje honing.
-
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit. Keep met een mes randen in het bladerdeeg (Snijd niet helemaal door) en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Besmeer met de créme fraîche.
-
Stap 4
Verdeel de witlof over de plaattaart. Snijd de brie in stukjes en de rode ui in ringen. Verdeel dit ook over de plaattaart. Strooi de walnoten over de plaattaart.
-
Stap 5
Smeer de randjes van het bladerdeeg in met wat eigeel en strooi tot slot wat verse tijm over de plaattaart.
-
Stap 6
Bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin in de oven op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).