Recept: varkensrollade met salie in bladerdeeg
Deze heerlijk sappige varkensrollade met salie in bladerdeeg smaakt hemels in krokant bladerdeeg. Salie en prosciutto geven het dat bepaalde iets. Hoe geschikt voor het voor jouw kerstmenu?
- ca. 35 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten Voor 1 varkensrollade met salie in bladerdeeg
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 800` g varkensrollade
- 2 el olie (olijf of koolzaad)
- 16 salieblaadjes
- 8 plakjes prociutto
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de over voor op 200° C boven-/ onderwarmte en haal het deeg ca. 10 minuten voor bereiding uit de koelkast.
-
Stap 2
De varkensfilet met peper en zout op smaak brengen en rondom in de olie bakken. Na het bakken de varkensrollade laten afkoelen.
-
Stap 3
Leg de varkensfilet op de plakjes prosciutto en drapeer de plakjes om de rollade heen.
-
Stap 4
Deeg direct met het meegerolde bakpapier uitrollen op de bakplaat, beleg het deeg met salieblaadjes en leg hierop de rollade. Vouw links en rechts het deeg over de rollade en rol het daarna van onderaf op. Leg de rollade met de naad naar beneden op het bakpapier. Bestrijk het deeg met ei, prik wat gaatjes in het deeg en versier de bovenkant van met de restjes van het deeg. (snij eventueel voor het oprollen van de rollade een strook van het deeg voor de versiering of gebruik een tweede rol bladerdeeg).
-
Stap 5
De varkensrollade ca. 30 minuten in de oven op het onderste rooster bakken tot het deeg goudbruin is. Even laten rusten, aansnijden en serveren.