Recept: pittige rustieke pizza met garnalen en cheddar
Deze pittige rustieke pizza met garnalen en cheddar is in samenwerking met Foodies magazine gemaakt. En zij weten wel wat lekker is! De combinatie van rustiek pizzadeeg, met garnalen en romige cheddar is echt heel erg lekker. Snij de pizza in kleine stukjes en serveer ze op een borrelplank met een lekker biertje erbij.
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 pittige rustieke pizza met garnalen en cheddar:
- 1 of 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg “Rustiek” met tomatensaus
- 1-2 tl chipotlepasta
- 150 g cocktailgarnalen
- 1 blik baby-maiskolfjes (ca. 400 g. – uitgelekt)
- ca. 20 ringen jalapeño (potje)
- een beetje olijfolie
- zout en peper
- 75 g geraspte cheddar
- 1 handje verse koriander (alleen de blaadjes)
- 1 partjes limoen (voor erbij)
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Rol het deeg af en leg met bakpapier en al op een bakplaat. Breng de tomatensaus op smaak met de chipotlepasta.
-
Stap 3
Bestrijk het deeg met de saus. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Verdeel de maiskolfjes, de jalapeñoringen en de garnalen over de pizza. Bedruip met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Bestrooi met de cheddar.
-
Stap 4
Bak de pizza in ca. 15 minuten goudbruin en gaar in de oven.
-
Stap 5
Maak af met de verse koriander en serveer er de limoenpartjes bij.