Chinese bao buns ‘’ Hoisin’’
Chinees streetfood voor thuis: onze luchtige Bao Buns gevuld met sappig varkensvlees en gegarneerd met heerlijke hoisinsaus!
- 12 - 15 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 12 stuks:
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 100 g gemengd gehakt
- 1 kleine gele paprika, in dunne reepjes
- 1 kleine wortel, geschild en in dunne reepjes
- 1 bosui, in dunne ringen
- 50 g hoisinsaus + extra om te bestrijken
- 1 el Sesamzaad om te bestrooien
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210°C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Gehakt met paprika, wortel, bosui en hoisinsaus goed mengen en met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 3
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en in 12 gelijke vierkanten snijden.
-
Stap 4
Leg 1 eetlepel van de vulling in het midden van elk stuk deeg. Sla de hoekjes over het deeg, Sluit de naden goed en maak er een balletje van. Leg ze met de naad naar beneden op de met bakpapier beklede bakplaat.
-
Stap 5
De bovenkant van het deeg met wat hoisinsaus bestrijken en met sesamzaadjes bestrooien.
-
Stap 6
Bak ze in de oven in ca. 12-15 minuten goudbruin.